Asmat (lagi)

Akhir 2018 kemarin saya dapat penugasan untuk pergi ke salah satu daerah di Papua, Kabupaten Asmat. Ini perjalanan pas banget waktunya sama kejadian penembakan yang ada di Nduga, cuma berselang beberapa hari aja. Pertama sih saya pikir lokasinya jauh, jadi saya pas disuruh berangkat mah selow aja. Ndilalahnya, pas udah semua tiket dibeli, saya cek… Continue reading Asmat (lagi)

Camping di Ranca Upas

Sekali – sekali nge-post kegiatan travelling ye kan, biar kayak travel blogger kondang. Hahah. Sebenernya perjalanannya udah dari bulan kemaren sih. Lokasi tujuannya di Ciwidey Bandung. Rencananya kita bakal nge- camp di Ranca Upas, biar bisa foto – foto sama rusa pagi – paginya. Ini pertama kalinya saya ke Ranca Upas, sebelumnya udah pernah ke… Continue reading Camping di Ranca Upas

Gloomy Malaysia

Well, actually I went to Malaysia last year . But because of someone’s paranoia about social media life, I can’t post anything about it until this day. This trip isn’t backpackered travel version, altough I preferred it that way. I am travelling with tourist style, so I can not tell you about public transportation in… Continue reading Gloomy Malaysia

Singapore – part 4 (China Town)

Finally this is my last day in Singapore. Hoaahhh… I actually wanted to overstay in Singapore. But if I stay longer, I can’t eat properly afterwards. I just can’t eat random leaves, I’m not that kind of person. Cost of living in here is not healthy for my wallet, expensive as hell, I prefer not… Continue reading Singapore – part 4 (China Town)